HomeNieuwsVeiligheidVuurwerkvrije zone Hilversum heeft gewerkt

Vuurwerkvrije zone Hilversum heeft gewerkt


De vuurwerkvrije zone in de binnenstad van Hilversum heeft gewerkt. Er is volgens burgemeester Pieter Broertjes welgeteld één bekeuring uitgedeeld. Die was voor twee jongens die ondanks een waarschuwing toch vuurwerk afstaken. Het was de derde keer dat een vuurwerkverbod werd ingesteld in een deel van het centrum.

Storm
Op de vuurwerkshow van de gemeente zijn volgens hem duizenden mensen afgekomen. ‘Om 23.30 uur was er nog bijna niemand en ik dacht ‘dat wordt helemaal niets’, maar even voor middernacht liep het storm.’

Vuurwerkmanifest
Broertjes en zijn gemeente hadden zich nieuwjaarsdag overigens nog niet aangesloten bij het Vuurwerkmanifest, een initiatief van achttien organisaties, waaronder het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Die hebben, net als de gemeente Hilversum, liever grote professionele vuurwerkshows, opdat iedereen veilig kan genieten van vuurwerk. ‘Per nu sluit ik me aan’, reageerde de burgemeester vrijdag. (ANP)

Situatie Purmerend (red.)

Een voorstel van enige partijen in de Purmerendse gemeenteraad, waaronder de STADSPARTIJ, om ook in Purmerend gericht vuurwerkvrije zones in te stellen stuitte in december op praktische bezwaren die burgemeester Bijl opsomde.

Daarop hebben de indieners toen de verdere behandeling van het voorstel opgeschort. Nu ook de Nationale Politie de hypothes heeft opgeworpen dat de afname van de incidenten aan het instellen van de vuurwerkvrije zones zou kunnen worden geweten, krijgt e.e.a. zeker een gevolg.

Wat in de rest van het land wel werkt kan in Purmerend als doornee Nederlandse gemeente toch ook?

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Veiligheid artikelen