HomeNieuwsEconomieVoorlopig geen Starbucks in Purmerend

Voorlopig geen Starbucks in Purmerend

starbucks logo.jpgIn Purmerend zal de komende jaren geen filiaal van het Amerikaanse koffieketen Starbucks komen. Dat meldt horecabedrijf Servex naar aanleiding van vragen van de Stadspartij. Het gerucht ging dat op NS-station Weidevenne een koffiepunt van Starbucks zou komen, maar Servex ontkent dit.

De horeca op de meeste treinstations wordt geëxploiteerd door horecabedrijf Servex. Zij exploiteert ook filialen van Kiosk en Smullers. Op de drie NS-stations die Purmerend telt is slechts één broodjeszaak te vinden, namelijk op station Overwhere. Starbucks is op dit moment alleen nog maar op luchthaven Schiphol te vinden. Dit jaar zullen op de stations van Amsterdam en Utrecht een filiaal van de koffieafhaalwinkel komen. "Purmerend staat de komende vijf jaar niet op de agenda," aldus Servex.

Wel krijgt Purmerend een filiaal van het Amerikaanse restaurantketen Kentucky Fried Chicken. Weliswaar niet op het station, maar op de plek van steakrestaurant Caddy’s Diner dat onlangs failliet ging. Wanneer KFC precies naar Purmerend komt, is nog niet duidelijk.

UPDATE 04/06 15:00

Het KFC-restaurant zal eind 2009 gebouwd worden. Dat laat KFC vandaag weten aan de Stadspartij. Begin 2010 moet het restaurant haar deuren openen. 

 

Economie artikelen