HomeNieuwsVeiligheidVoorkom woninginbraak

Voorkom woninginbraak

Whatsappbv
Het vakantiegewoel is weer losgebarsten. Waar normale burgers het vakantiegevoel over zich laten komen en de stress van zich af laten glijden, is het boevengilde juist met het tegengestelde op pad.

Een goed moment om er nu even bij stil te staan wat wij er zelf tegen kunnen doen.
Het aantal woninginbraken ook in Purmerend stijgt zomers. Uit cijfers blijkt dat het in Purmerend lukt om het aantal woninginbraken te doen afnemen. Dit mede namens de inzet van buurtinitieven. De politie en de gemeente willen het aantal inbraken nog verder terugbrengen. Goede voorlichting over inbraakpreventie is daarbij heel belangrijk.

Signalen

Uitpuilende brievenbussen, gesloten gordijnen, geen licht aan in avondschemer zijn de belangrijkste signalen die iedereen kan voorkomen. Geef het huis een bewoonde indruk, is het advies. Maar dieven struinen niet alleen straten af. Hetzelfde doen ze telefonisch en via de sociale media. Voicemails met vakantiemeldingen en vandaag geplaatste foto’s of berichten van vakantiepret aan de Cote d’Azur betekenen dat de bewoners de komende nacht in ieder geval nog niet thuis zijn.

Inbrekers zijn vaak gelegenheidsdieven die snel hun slag willen slaan en daar ook de kans voor krijgen. Met een aantal – veelal simpele – maatregelen, kunt u het risico op een inbraak aanzienlijk verkleinen. De gemeente biedt u daarom een lijst met tips om inbrekers buiten de deur te houden.
Ziet u verdachte omstandigheden? Bel dan de politie: 0900 8844 (voor spoedgevallen 112). Heeft u nog vragen over inbraak(preventie) of over veiligheid in het algemeen, stuur de politie dan een mail.

 

Veiligheid artikelen