HomeNieuwsEconomieVoorjaarskermis Purmerend succesvol

Voorjaarskermis Purmerend succesvol

kermisatractie2
De onlangs gehouden voorjaarskermis is goed verlopen. Dit jaar was de kermis voor het eerst op de nieuwe Koemarkt en duurde maar liefst tien dagen. De najaarskermis is komen te vervallen.

Goed bezocht
De gemeente, kermisbonden en -exploitanten zijn zeer te spreken over het verloop van de 10-daagse kermis in Purmerend. Er stonden ruim vijftig attracties, waarvan veel nieuwe. Op alle basisscholen zijn kleurplaten en kortingsbonnen uitgedeeld. Veel leerlingen hebben de kleurplaat ingekleurd: de winnaar mocht met de hele klas gratis over de kermis. De eerste editie van de gehandicaptendag krijgt een vervolg. Het straattheater op dinsdag was geslaagd, maar door het koude weer viel het bezoekersaantal wat tegen. Volgend jaar verhuist het straattheater waarschijnlijk naar de zondag. De beide vuurwerkshows op de vrijdagavond zijn door een groot aantal vaste bezoekers bekeken. Ook de kortingsdag is – zoals gebruikelijk – goed bezocht. De kortingsdag moet uitgroeien tot een aantrekkelijke en betaalbare kermisdag.

Samenwerking
De politie spreekt ook van een goed verlopen en rustige kermisperiode. Er hebben zich nagenoeg geen ongeregeldheden op de kermis afgespeeld. De omleidingroutes en de doorstroming van het verkeer is probleemloos verlopen. Door de begrenzing van de hoogte van het geluid zijn er geen klachten over geluid bij de gemeente binnengekomen.

De samenwerking tussen externe partijen, zoals de PCO, Stichting Koemarkt, politie, brandweer en Clup Welzijnswerk is uitstekend verlopen. Ook de inzet van jongerenwerkers en de ruime openingstijden van ‘BUZZ Home’ (jongerencentrum) zijn goed uitgepakt.

Kermis 2011
De Purmerendse kermis heeft een aantal prijzen gewonnen: de kermismeester is door de kermisbond BOVAK onderscheiden en de kermis is op internet uitgeroepen tot ‘kermis van de week’ in Nederland.

De volgende voorjaarskermis is van vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei 2011, hiervoor wordt een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo sluit de kermis op doordeweekse dagen eerder: om 23.00 uur (in plaats van 24.00 uur). Het geluid wordt twee uur voor sluitingstijd naar beneden bijgesteld.

Bron: persbericht gemeente Purmerend

Economie artikelen