HomeNieuwsEconomieVoor tweede jaar geen feestweek en harddraverij in Purmerend

Voor tweede jaar geen feestweek en harddraverij in Purmerend

Ook dit jaar staat van 4 september t/m 12 september de feestweek in Purmerend gepland met op 9 september de 148e editie van de kortebaan harddraverij, zoals altijd traditioneel op de 2e donderdag in september.  

Echter het bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard, het bestuur van Stichting Purmerend Marktstad en de Gemeente Purmerend hebben gezamenlijk besloten om de feestweek en de kortebaan harddraverij, wederom, niet te laten plaatsvinden. Een belangrijke reden ligt hier aan ten grondslag.

Het is zeer waarschijnlijk dat bepaalde overheidsmaatregelen, die vanwege de uitbraak van het Corona virus zijn genomen, ook in september nog van kracht zijn. Zoals wij nu de communicatie van de overheid inschatten, mogen evenementen en festivals voorlopig nog niet openbaar en niet vrij toegankelijk worden georganiseerd. Een evenement of festival zal alleen:

  • op een afgesloten terrein met een

  • toegangsbewijs en met

  • controle op een negatieve Covid-test of vaccinatiebewijs mogen plaats vinden.

Dit om publieksaantallen te kunnen reguleren en besmette personen op het event uit te sluiten.

Een regeling waar wij natuurlijk 100% achter staan. Maar juist die regeling maakt het onmogelijk om evenementen als de feestweek en de jaarlijkse kortebaan harddraverij te organiseren. Dit zijn namelijk, vanuit traditie, openbare en vrij toegankelijke evenementen waar groten getalen mensen op af komen. Een evenement als de kortebaan harddraverij, marktstadrun of een traditionele taptoe, verplaatsen naar een locatie buiten de stad op een afgesloten evenemententerrein met toegangscontrole is daarom geen optie.

Daarnaast moeten er vroegtijdig afspraken met diverse partners en leveranciers worden gemaakt. Door de huidige overheidsmaatregelen en de te verwachte verlenging van bovengenoemde overheidsmaatregelen konden deze afspraken niet tijdig worden gemaakt.

Het doet ons pijn om de feestweek en de kortebaan harddraverij dit jaar wederom te annuleren, maar de gezondheid van ons allen is en blijft nog steeds het belangrijkst.

Burgemeester Don Bijl verwoordde het in ons laatste, gezamenlijk overleg, als volgt:
“Ik heb alle begrip voor de moeilijke beslissing om de feestweek en de harddraverij dit jaar niet door te laten gaan, wetende hoezeer deze verbonden zijn met Purmerend. Ik heb veel waardering voor het goede en zorgvuldige overleg hierover”.

Echter, met alle positiviteit voor de toekomst gaan wij ons vanaf vandaag richten op de feestweek en kortebaan harddraverij in 2022. We zullen zorgen voor nog meer spektakel dan dat u van ons gewent bent!

Met vriendelijke groet,

Stichting Harddraverij Prins Bernard                               Stichting Purmerend Markstad
Jan Kuiper                                                                           Kees Oudewortel

Economie artikelen