HomeNieuwsEconomieVier de zomer in de binnenstad tijdens de Makersmarkt op 1 juli

Vier de zomer in de binnenstad tijdens de Makersmarkt op 1 juli

Foto Stadspartij


Purmerend viert de zomer in de binnenstad tijdens de Laag Hollandse Makersmarkt op zaterdag 1 juli. Van 10.00 tot 17.00 uur staan er op de Kaasmarkt marktkramen vol streekproducten die passen bij de zomermaanden. De terrassen zijn open, er is live muziek en er worden gratis ijsjes uitgedeeld.

Vier keer per jaar maakt Bureau Toerisme Laag Holland van de Kaasmarkt een bruisend marktplein om samen de seizoenen te vieren. Deze editie van de Laag Hollandse Makersmarkt op 1 juli staat in het teken van de zomer. De speciaal geselecteerde marktkramen staan vol met producten uit de regio die passen bij de zomer.

Zonnige terrassen, muziek en gratis ijsjes

Tijdens de Laag Hollandse Makersmarkt kunt u streekproducten kopen van lokale makers. U kunt zelfgemaakte producten proeven en ervaren wat de regio te bieden heeft. Op het podium, dat u vanaf het terras kunt zien, klinkt de hele dag door het muzikaal talent van de Purmerendse Dutch Music Academy. Net zoals bij de vorige editie van de Laag Hollandse Makersmarkt maken zij de dag compleet met meerdere optredens. Om 12.00 uur en 14.30 uur worden er namens de organisatie gratis ijsjes uitgedeeld door Multi-ijs. Wees er snel bij, want op = op.

Divers aanbod

Tijdens de zomereditie van de Laag Hollandse Makersmarkt is het aanbod van de marktkramen divers. U vindt er bijvoorbeeld handgemaakte sieraden, vegan cookies, bloemen en verse groenten uit de regio. Deelnemers zijn: Natuurboerderij Hardebol, Kraagjestijd, Beigeaholic, K.E.G.S. Brouwerij, Schipper-Doorzichtig, AM V Vegan Cookies, Bloemhof, Breidablick, Oats & More, Brouwerij Broer & Zus, De Keuken van Tante Cornelia, Eerlijke Boontjes, Komzie Komsandra, Buurvouw Lisa en De Keramische Tweeling.

Op 23 september en 16 december vinden de volgende edities van de Laag Hollandse Makersmarkt plaats. Dan viert Purmerend de herfst en de winter. Wilt u de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en evenementen in de binnenstad? Bekijk purmerend.nl/binnenstad.

Economie artikelen