HomeNieuwsEconomieToeristische en recreatieve informatie over Purmerend en Beemster voor iedereen beschikbaar

Toeristische en recreatieve informatie over Purmerend en Beemster voor iedereen beschikbaar

Beemsterpolder
foto Stadspartij


Op zoek naar verborgen pareltjes in onze regio? Voor iedereen die Purmerend, Beemster of de regio op de fiets, te voet of varend wil ontdekken zijn nu verschillende routes makkelijk beschikbaar. Zo is er een Toeristisch Overstap Punt (TOP) aan de Beemsterburgwal gekomen, een zuil met recreatieve informatie. Daarnaast zijn diverse wandelroutes bewegwijzerd en meerdere routes opgenomen in nieuwe folders en op websites. De nieuwe folders liggen binnenkort bij de VVV van Purmerend in de mooie museumwinkel en het opgefriste bezoekerscentrum Beemster.

De nieuwe folders zijn met verschillende partners tot stand gekomen; Recreatie Noord-Holland, Provincie Noord-Holland, VVV Purmerend, VISIT Beemster en natuurlijk Bureau Toerisme Laag Holland, die de toeristische promotie voor de regio verzorgt. Er is een nieuwe folderlijn voor de regio ontwikkeld. Daarin zit een wandelfolder met vijf wandelingen in Purmerend en Beemster. Vier wandelroutes zijn aan de hand van verschillende thema’s in en rond de binnenstad. De vijfde heeft drie verschillende afstanden in Beemster. Vier van deze routes zijn nu ook fysiek bewegwijzerd binnen het wandelknooppuntennetwerk Noord-Holland. De wandelingen zijn ook te vinden op de site van laagholland.com en in de wandelapp van het wandelnetwerk Noord-Holland.

Bijeenkomst
De nieuwe folders worden gepresenteerd tijdens de kennismakingsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de VVV van Purmerend en het bezoekerscentrum Beemster. Ook wethouder Mario Hegger is hierbij aanwezig. De bijeenkomst is op woensdag 29 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij Spijkerman Eten en Drinken in Purmerend. U bent als pers van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wethouder Mario Hegger: “Door de geweldige inzet van de vrijwilligers van de VVV’s en alle andere partijen wordt het voor bewoners en bezoekers steeds aantrekkelijker om Purmerend en Beemster te ontdekken. De nieuwe publicaties, de TOP en de bewegwijzering van vier wandelroutes zorgen ervoor dat iedereen kan zien wat de gemeente te bieden heeft en hiervan kan genieten.”

Economie artikelen