HomeNieuwsEconomieToch een ijsbaan op de Koemarkt

Toch een ijsbaan op de Koemarkt

ijsbaan.jpgEr zal deze winter dan toch een ijsbaan op de Koemarkt komen. Dat meldde de gemeente Purmerend in een persbericht over de opening van de Koemarkt. De Stadspartij diende drie jaar geleden met enkele andere partijen een initiatiefvoorstel in om in de winter een winterreuring in Purmerend te organiseren met een ijsbaan als middelpunt. De raad wees dit voorstel toentertijd af, op advies van het college van B&W.

Tijdens de begrotingsbehandeling eind 2006 diende de Stadspartij samen met GroenLinks, D66 en het CDA een voorstel in om voor zes weken een ijsbaan met toebehoren te faciliteren op de Koemarkt. Gezien de hoge kosten een het slechte investeringsklimaat van sponsors en ondernemers ging dit toen niet door.

Met de verbouwing van de Koemarkt en de festiviteiten rond de openingsperiode wil het college van B&W nu alsnog een ijsbaan op de Koemarkt.
Hoeveel de ijsbaan kost en wie de ijsbaan gaat betalen is nog niet duidelijk. Wat is er plotseling veranderd aan de situatie ten opzichte van 2006?
De GroenLinks-fractie is inmiddels een onderzoek gestart en heeft het college om opheldering gevraagd.


ZIE OOK:

23-09-2009 Opening nieuwe Koemarkt 11 oktober
04-08-2008 Feestjaar 2010 bomvol activiteiten
14-09-2007 In ieder geval geen ijsbaan met kerst in Purmerend
20-08-2007 IJsbaan op de Koemarkt tijdens kerstvakantie
17-01-2007 Ook in de winter meer levendigheid in Purmerend

Economie artikelen