HomeNieuwsEconomieTijdelijke kunstwerken Koemarkt "Ode aan de Wildernis"

Tijdelijke kunstwerken Koemarkt “Ode aan de Wildernis”

Impressie bij brief Gemeente Purmerend


Van  maandag 17 juli tot en met 24 augustus worden er twee tijdelijke beelden geplaatst op de Koemarkt: Ode aan de koe en Ode aan het varken. Deze twee kunstwerken zijn onderdeel van een serie kunstwerken van Jantien Mook en zijn gericht op de schoonheid en vitaliteit van de natuur. Na tentoongesteld te zijn geweest in verschillende gemeentes, is nu de beurt aan Purmerend.

De kunstwerken sluiten goed aan op de ambities van het programma Binnenstad. Eén van de pijlers daarvan is om de openbare ruimte aantrekkelijker te maken en te zorgen dat er meer te beleven is. Met deze beelden worden twee bijzondere plekken gecreëerd waar mensen elkaar tijdens de zomermaanden kunnen ontmoeten, even kunnen zitten en kunnen genieten van onze binnenstad.

Bezoekers kunnen ook binnen in de koe lopen, dit is met name leuk voor kinderen. In aanvulling hierop organiseren Bureau Toerisme Laag Holland, de BIZ Binnenstad en de BIZ Koemarkt in de periode van de tentoonstelling verschillende activiteiten rondom de kunstwerken, zoals een fotowedstrijd en een speurtocht.

Het beeld van de koe wordt geplaatst op de koemarkt in de omgeving van de centrale zitbank en het beeld van het varken op het plein tegenover de markthallen. Op de afbeeldingen ziet u een impressie van beide beelden.

 

Impressie bij brief Gemeente Purmerend

Economie artikelen