HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningTijdelijk gratis openbaar vervoer naar Gildeplein

Tijdelijk gratis openbaar vervoer naar Gildeplein

arriva_bus

In een vorig bericht van de Stadspartij heeft u kunnen  lezen dat raadslid Roald Helm het college ging ondervragen over de opbrekingen bij het Gildeplein. Aan de vooravond van de behandeling van de vragen van Roald Helm in de gemeenteraad, sprak wethouder Krieger met de winkeliers.

Door de chaotische en rommelige werkwijze is de Overlanderstraat en de omgeving van het Gildeplein een bouwput geworden. Goed overleg met winkeliers en bewoners ontbrak. Beloften over een efficiënte werkwijze en een snelle afronding bleken loos te zijn. Het Gildeplein werd juist slechter bereikbaar juist doordat nu ook de bus niet meer ter plekke kon rijden. Tijdens het overleg winkeliers en wethouder werd er menige harde noot gekraakt.

Ineens bleek er veel mogelijk. Zo gaat er een gratis pendelbus rijden voor de bewoners en bevestigde wethouder Krieger dat de werkzaamheden 18 december klaar zijn. Onduidelijk is nog hoeveel parkeerplaatsen in de Overlanderstraat zijn verdwenen. Desgevraagd door Roald Helm leverde dat na telwerk door de gemeente het verlies van 38 parkeerplaatsen op in de Overlanderstraat. In de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van 3 december 2009 zal de zaak ongetwijfeld opnieuw ter sprake komen.

Het volgende persbericht stuurde de gemeente ijlings uit als reactie op de vragen van de Stadspartij.

 

‘Omdat er op dit moment geen bussen rijden door de Overlanderstraat is het Gildeplein moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. De gemeente biedt daarom vanaf maandag 30 november tot en met vrijdag 18 december tijdelijk gratis vervoer aan naar het Gildeplein. Vervoersbedrijf Hego gaat de bussen inzetten.

 

Hoe werkt het
Vanaf maandag 30 november rijdt de ‘Gildeplein winkelexpress’ van maandag tot en met zaterdag ongeveer twee keer per uur een ronde door de Purmer-Noord. Mensen kunnen bij iedere bushalte instappen en gratis gebruik maken van de rit. Om 10.00 uur ’s ochtends vertrekt de eerste bus bij het begin van de Van Osweg. Via de Korenstraat, de Grotenhuysweg en de Overlanderstraat rijdt de bus naar het Gildeplein.  De laatste vertrekt om 15.30 uur. Op zondag 13 december rijdt de bus tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

10 ritten per dag
De  ‘Gildeplein winkelexpress’ vertrekt 10 keer per dag vanaf de Van Osweg. Hij vertrekt om 10.00 uur, 10.45 uur, 11.15 uur, 11.45 uur, 12.15 uur, 13.15 uur, 13.45 uur, 14.15 uur, 14.45 uur en 15.30 uur.

 

Normale openbaar vervoer
Vanaf 18 december rijden de bussen van Arriva weer hun normale route. Op dat moment kunnen mensen weer gebruik maken van de gewone bussen en de gebruikelijke reistijden.’

ZIE OOK:

  • 26-11-2009 “Krieger maakt van Gildeplein ook een klerezooi
  • 13-03-2009 Hegger: Gemeente gaat verkeerd om met WOP’s
  • Ruimtelijke Ordening artikelen