HomeNieuwsVeiligheidStrooiploegen gemeente staan klaar

Strooiploegen gemeente staan klaar

pasopglad
De strooiploegen van de gemeente staan tot en met 30 maart klaar om gladheid te bestrijden. De gemeente heeft een vaste strooiroute waarin alle doorgaande auto-, bus- en fietsroutes, zijn verwerkt. Ook wordt er gestrooid op routes met (vaak gladde) bruggen en tussen gebouwen waar veel ouderen wonen.

De meeste mensen kunnen zich afgelopen winter nog goed herinneren. De wegen waren nog maar net schoon, of de volgende sneeuwbui zorgde alweer voor een dik pak sneeuw op het wegendek. Steeds meer gemeenten raakten in de loop van de winter door hun zoutvoorraad heen. Voor Purmerend gold dit niet. “Eigenlijk kijk ik trots terug op afgelopen winter”, aldus wethouder Roald Helm. Dit jaar kunnen we daar met ons gladheidbestrijdingsplan op verder bouwen!”

Eigen stoep strooien

Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten geen gratis strooizout meer uit te delen aan inwoners. Purmerenders moeten zelf de gladheid op de openbare stoep voor hun woning, bestrijden. Dit staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeente raadt haar inwoners dan ook sterk aan tijdig strooizout in huis te halen om de stoep voor hun deur ijs- en sneeuwvrij te houden.

Gladheid melden

Naar aanleiding van meldingen van bewoners, zijn de strooiroutes op verschillende plaatsen aangepast. Bekijk de pagina met routes en actuele informatie over gladheid.

Bron: o.a. persbericht gemeente Purmerend

 

Veiligheid artikelen