HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningStichting wil inzage belangstellenden bedrijventerrein

Stichting wil inzage belangstellenden bedrijventerrein

baansteenoord1De Stichting Behoud Waterland (SBW) wil van de gemeente de complete registratie van belangstellenden voor het bedrijventerrein Baanstee-Noord in handen krijgen. Dat laat de stichting weten in een brief aan de Purmerendse gemeenteraadsfracties. De stichting zet zich af tegen de plannen die de gemeente heeft om van de Baanstee-Noord een bedrijventerrein te maken.

“Het lijkt zo te zijn dat het college van B&W de door ons gevraagde complete belangstellingsregistratie voor het bedrijven terrein Baanstee-Noord nog steeds niet ter beschikking wil stellen, ondanks de uitspraak van de Rechtbank Haarlem, die dat impliciet van B&W verlangt, door vernietiging van hun besluit dat te weigeren,” zegt de voorzitter van SBW, Willem van Rooijen.

‘Kansloos beroep’

Het college van B&W overweegt in beroep te gaan bij de Raad van State, het hoogste bestuursrechtscollege van Nederland. “De uitspraak van de rechtbank is zo vast gestoeld op de Wet openbaarheid van bestuur en de Algemene wet bestuursrecht dat zo’n beroep naar onze mening kansloos is, en dus alleen maar een poging tot uitstel inhoudt, wat wij niet een handeling van een democratisch bestuur vinden als het gaat om een zaak van openheid en transparantie. Bij behandeling van het bestemmingsplan zelf hebben wij geen moeite met beroepen,” aldus Van Rooijen.

 

ZIE OOK:

 

 

Ruimtelijke Ordening artikelen