HomeNieuwsEconomieStelling Purmerends Nieuwsblad: Langdurige leegstand van Baanstee-Noord is slecht voor de financiële...

Stelling Purmerends Nieuwsblad: Langdurige leegstand van Baanstee-Noord is slecht voor de financiële positie van Purmerend

Baanstee-Noord2008
Raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij reageert er op.

‘Voor de ontwikkeling van de Baanstee-Noord had een onderzoek uitgewezen dat er voldoende belangstelling was van bedrijven om zich daar te vestigen.
Helaas sloeg de huidige crisis hard toe. Desalniettemin zal ook deze crisis een keer ten einde komen. De Stadspartij ziet dan wel weer dat bedrijven zich op de Baanstee-Noord zullen gaan vestigen. Het project loopt over een periode van 20 jaar.
Er is dus nog geen reden tot paniek. Wel is het zaak om regelmatig te inventariseren hoe de stand van zaken is. Daar hebben de inwoners van Purmerend recht op.’

Economische opleving
Van belang is dat er gepast beleid vanuit de regering wordt gevoerd die het consumenten vertrouwen weer op een aanvaardbaar niveau gaat brengen. Als de consument weer gaat consumeren zal de economie uit het dal klimmen.
Nederland doet het als export land best wel goed. Als je kijkt naar de betalingsbalans, die al een aantal jaren op rij, een zeer positief resultaat laat zien ligt er daar geen probleem. Juist de binnenlandse consumptie blijft achter. Door diverse negatieve maatregelen en de daaraan verbonden berichtgeving houden consumenten de hand op de knip. Als dit wordt omgebogen zal de economie weer gaan groeien, gaan bedrijven weer inverteren en daar zal dan de Baanstede-Noord van moeten profiteren.

Kortom de al jaren durende neergaande spiraal moet worden omgebogen. We weten allemaal dat er moet worden bezuinigd maar op welke wijze je de minste schade maakt of hoe je snel uit deze crisis komt, daar zijn de economen het onderling zelfs niet over eens.

Baanstee-Noord heeft belang bij een opleving van de economie, blijft deze opleving te  lang uit dan zal het moeilijk worden om de gestelde doelstellingen te halen.
En ja, dan zullen we de verliezen moeten nemen. Er is op dit moment geen weg terug. Als je nu zou gaan stoppen moet je direct al de verliezen in je boekhouding opnemen. Het gevolg zou zijn dat er nog meer moet worden bezuinigd.
Er is echter nog voldoende tijd om het tij te gaan keren.

Economie artikelen