HomeNieuwsEconomieSTELLING: Het evenement ‘Purmerend onder stoom’ moet wederom subsidie krijgen

STELLING: Het evenement ‘Purmerend onder stoom’ moet wederom subsidie krijgen

stoom2010
In het Purmerends Nieuwsblad wordt de politieke partijen elke week een stelling voorgelegd. Een veelheid van antwoorden is het gevolg. Om de
stelling van de Stadspartij niet verloren te laten gaan zetten we hem ook op onze website. Deze week luidt de stelling: Het evenement ‘Purmerend onder stoom’ moet wederom subsidie krijgen

Purmerend onder stoom in 2010 was een overweldigend succes. Bezoekers uit het hele land, en ook van buiten de landsgrenzen, vonden de weg naar Purmerend. Purmerend heeft zich door dit succes goed gepromoot.
De Stadspartij is dan ook een voorstander van het verstrekken van subsidies voor dergelijke evenementen. De Stadspartij stelt wel dat er naast de verstrekte subsidies ook moet worden bijgedragen door derden. Denk hierbij aan het bedrijfsleven en de horeca. Het is tenslotte ook in hun belang dat Purmerend veel bezoekers trekt.

Purmerend onder Stoom 2010

De vele stoomattracties, historische werk- en rijtuigen, de schans van Tante Jans en het prachtige weer trokken 4 en 5 september 2010 duizenden bezoekers naar de binnenstad van Purmerend.

Dus verdient dit een vervolg. De organisator in 2010, Stichting Purmerend Marktstad, heeft dit al eerder uitgesproken naar het Gemeentebestuur van onze stad Purmerend en ook de gemeente ziet dit zitten. De gemeente zet zich in om een garantstelling te realiseren waardoor het voor ons mogelijk wordt om het evenement weer te organiseren.
Er is dus goed hoop dat dit over niet al te lange tijd weer gaat gebeuren.
Beginnende in 2015 wil het college er een vijfjaarlijs evenement van maken. Met een stoomfestival dat elke 5 jaar wordt gehouden, wil het college Purmerend op de kaart zetten. Daarvoor wordt aan de gemeenteraad voorgesteld een ton subsidie uit te trekken dat moet worden gedekt door de komende jaren daarvoor bedragen te sparen.

Economie artikelen