HomeNieuwsEconomieStadspartij wil werkloosheid jongeren en 45-plussers aanpakken

Stadspartij wil werkloosheid jongeren en 45-plussers aanpakken

Tekstbord-werkgelegenheid

De Stadspartij wil dat jongeren en 45-plussers die hun baan kwijt zijn geraakt sneller aan een baan komen. “Jongeren en 45-plussers zijn kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en dienen daarom extra ondersteund te worden,” zegt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij.

De Stadspartij vindt de aanpak van de werkloosheid niet alleen een taak van de Rijksoverheid maar ook van de gemeente. “De gemeente moet meer in overleg treden met Purmerendse bedrijven,” zegt Hegger. De Stadspartij wil de komende jaren het bedrijfsleven in Purmerend flink stimuleren, bijvoorbeeld door Purmerend aantrekkelijk te maken voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen. Het bedrijfsleven heeft hier volgens de Stadspartij ook zelf een belang bij. “Ook kan de gemeente afspraken maken met scholen om het opleidingsaanbod meer af te stemmen aan de behoefte op de arbeidsmarkt.”

Schat aan kennis en ervaring

Ook de 45-plussers in Purmerend zijn een kwetsbare groep geworden. Als zij ontslagen worden, komen ze vaak moeilijk aan een baan. “Vaak wordt vergeten dat 45-plussers een schat aan kennis en ervaring hebben,” zegt Hegger. “We mogen ze daarom niet in de steek laten.”

Economie artikelen