HomeNieuwsEconomieStadspartij wil tarief Stadsverwarming betaalbaar houden

Stadspartij wil tarief Stadsverwarming betaalbaar houden

Stadsverwarming
foto Stadspartij

Bert Meulenberg van de Stadspartij heeft aan het college vragen gesteld over het tarief van de Stadsverwarming. Nu de energieprijs voor gas explosief stijgt is het de vraag wat dit betekent voor de prijs van de Stadsverwarming?

Door het niet meer dan anders principe is wettelijk geregeld dat het  tarief van de Stadsverwarming gelijk moet zijn aan die van gas. Tot voor kort werd zo door de lagere gasprijs het tarief van de Stadsverwarming in de hand gehouden. Nu is evenwel het omgekeerde het geval. De hogere gasprijs leidt ook tot een ‘automatische’ verhoging van het tarief van de Stadsverwarming.

Dagelijks worden we ermee geconfronteerd dat de energieprijzen hoger worden. Dit gaat voor veel inwoners van ons land, en dus ook voor inwoners van onze stad, problemen opleveren. De Stadspartij krijgt hierover veel vragen van de inwoners, met name over de tarieven van de Stadsverwarming (SVP).

De Stadspartij wil van het college weten of er een wettelijke verplichting is om het tarief van de SVP te verhogen om ze gelijk te laten lopen met andere energietarieven zoals bijvoorbeeld de tarieven van aardgas?

Voorts in welke mate het college invloed kan uitoefenen op de hoogte van het SVP tarief. Dit met name gelet op het feit dat de gemeente de grootste aandeelhouder is van de SVP?

De Stadspartij  vindt dat er nu alles aan moet worden gedaan om voor onze inwoners het tarief van de stadsverwarming (SVP) beheersbaar, dus betaalbaar, te houden? Vindt het college dit ook en is ze bereid om hierover met de directie van de SVP in overleg te gaan?

Tot slot vraagt de Stadspartij of het college het ermee eens is dat als het tarief van de SVP lager is dan andere energiebronnen, zoals bijvoorbeeld gas voor verwarming, inwoners sneller zullen kiezen om hun woning of bedrijf van gas af te halen?

Economie artikelen