HomeNieuwsEconomieStadspartij wil snelle uitbreiding koopzondagen Purmerend

Stadspartij wil snelle uitbreiding koopzondagen Purmerend

 

Gemeenten mogen straks zelf beslissen of winkels op zondag open zijn. Dat blijkt uit bronnen rond de formatiebesprekingen tussen PvdA en VVD. Nu wordt het aantal koopzondagen per jaar nog door de landelijke overheid bepaald.

De Stadspartij wil dat in de Purmerendse binnenstad de winkels elke zondag open kunnen zijn. Dit in navolging van Amsterdam en Zaandam, waar het elke zondag koopzondag is. Het komt nu regelmatig voor dat met zondagse evenementen op de Koemarkt of elders in de binnenstad de winkels dicht moeten blijven. De Stadspartij wil hier verandering in brengen. “Mensen die komen funshoppen, doen dat het liefste op zondag,” zegt raadslid Mario Hegger van de Stadspartij.

“Winkeliers kunnen er flink profijt van hebben als winkels elke zondag open mogen zijn,” vervolgt Hegger. “Omdat veel mensen doordeweeks geen tijd hebben om te winkelen, winkelen zij liever in de weekenden, vaak bij voorkeur op zondag. Om te voorkomen dat kleine zelfstandigen zeven dagen per week moeten werken kan ervoor gekozen worden om de winkels op maandag te sluiten. Maar een winkel mag uiteraard ook zeven dagen in de week geopend zijn”.

De Stadspartij gaat er vanuit dat het college van B&W de winkeliers snel de vrijheid geeft om vaker op zondag open te kunnen zijn.

Economie artikelen