HomeNieuwsEconomieStadspartij wil Serious Request naar Purmerend halen

Stadspartij wil Serious Request naar Purmerend halen

glazen-huis-Purmerend

De Stadspartij wil het radio-evenement Serious Request van 3FM naar Purmerend halen. Het Glazen Huis dat dit jaar in Haarlem staat moet, als het aan de Stadspartij ligt, in 2017 naar Purmerend toe komen.

3FM Serious Request  is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s worden zes dagen opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild. De actie wordt sinds 2004 gehouden en vind plaats in de week voor kerst.

De Stadspartij is zich ervan bewust dat de organisatie van dit evenement in de Marktstad een investering van de gemeente vergt. Echter, de verwachte impuls voor de stad en voor de ondernemers is vele malen groter. Daarnaast wil de partij met het binnenhalen van dit evenement het imago van ‘slaapstad’, welke Purmerend vooral onder de jongeren heeft, voorgoed wegpoetsen. Tevens hoopt men hiermee de saamhorigheid bij de inwoners te vergroten. Door het evenement zou de stad zes dagen in het middelpunt van de belangstelling staan, mede door live-uitzendingen op nationale radio en tv.

De voorbereidingen voor een evenement van dergelijke omvang vergt een grote voorbereiding. De gemeenteraad heeft dit najaar geld vrijgemaakt in de gemeentebegroting om de eerste voorbereidingen te kunnen treffen. Het is de bedoeling van de Stadspartij om Purmerend kandidaat te stellen als gaststad voor Serious Request in december 2017 of december 2018.

Economie artikelen