HomeNieuwsVeiligheidStadspartij wil meer toezicht op Meteorenweg

Stadspartij wil meer toezicht op Meteorenweg

mario hegger.jpg
De Stadspartij ziet graag dat er voldoende toezicht is bij de vijfde en zesde flat van de Meteorenweg. Sinds de sloop van de flats op de Meteorenweg is de overlast in de straten flink toegenomen. Hoewel de vierde flat deze week is gesloopt, blijven de vijfde en de zesde flat nog tot 2011 bewoond. “De bewoners die er nog blijven wonen mogen niet vergeten worden,” vindt Mario Hegger van de Stadspartij.

Omdat woningcorporatie de stad wil vernieuwen, is zij enige tijd geleden overgegaan tot sloop van zes van de grootste flats van Purmerend, de Meteorenflats. De afgelopen jaren hadden de flats te maken met verloedering en criminaliteit, maar met de sloop van de eerste flats is de situatie in de buurt alleen maar verergerd.

De Stadspartij heeft al eerder gewaarschuwd dat hier extra geïnvesteerd moet worden zodat de mensen er nog veilig kunnen blijven wonen. “Als mensen nu al de woning verlaten, kun je denken aan het tijdelijk verhuren van de lege woningen, bijvoorbeeld aan jongeren of aan starters,” zegt Hegger. “Na veel aandringen door de Stadspartij is er een beveiligingsbedrijf gekomen die de boel in de gaten houdt. Maar daarbij is het ook gebleven. Er moet juist een plan van aanpak maken, waarin afspraken worden gemaakt met de bewoners, zodat ze bijvoorbeeld een nummer kunnen bellen als er overlast is. En als er iets vernield wordt aan de flat, dan moet dat ook direct gerepareerd worden.”

“Zolang de flats bewoond blijven, moet de bewoonbaarheid geborgen blijven. Je kunt desnoods ook met cameratoezicht werken, waarbij de beelden direct worden uitgekeken. Als er dan wat gebeurt, kan de politie direct uitrukken. Ook kun je bijvoorbeeld wijkconciërges neerzetten, als er maar toezicht is. Maar het probleem van het huidige college van B&W is dat zij juist geen geld wil uitgeven voor toezicht. Ik vind dat de bewoners die nog een tijdje op de Meteorenweg wonen niet de dupe mogen zijn van de sloopplannen van de woningcorporatie.”

meteorenweg_2009-04_20-ZIE OOK:

Veiligheid artikelen