HomeNieuwsVeiligheidStadspartij wil meer mobiele camera’s tegen vernielingen

Stadspartij wil meer mobiele camera’s tegen vernielingen

 

De Stadspartij wil dat de gemeente en de politie samen meer investeren in mobiele camera’s die weer live uitgekeken kunnen worden. Dit om het grote aantal vernielingen van bushokjes en dergelijke in Purmerend aan te pakken.

De politie maakt de laatste tijd gebruik van mobiele camera’s om het hoge aantal vernielingen tegen te gaan en heeft hierbij zogenaamde vernieling-routes samengesteld die extra aandacht verdienen. Dit heeft onlangs al geleid tot het oppakken van daders. De mobiele camera’s zijn hierbij van groot belang gebleken. De camera’s zijn echter niet van de gemeente maar van de politie.

Gezamenlijk verantwoordelijk

De Stadspartij zet zich altijd in voor een veilige, schone en leefbare stad. De politie en de gemeente Purmerend zijn daar gezamenlijk voor verantwoordelijk. Om de veiligheid in een stad te vergroten zijn ter ondersteuning diverse middelen ter beschikking, zoals cameratoezicht en de inzet van handhavers. Ook het live uitkijken van de camera’s op de Koemarkt is daar een mooi voorbeeld van. Camerabeelden worden niet meer achteraf pas bekeken als er is is gebeurd, maar de politie kijkt direct mee en kan van afstand directe aanwijzigen geven aan de aanwezige politie en gemeentelijke handhavers. De politie en gemeente zijn hard bezig om dit op korte termijn in te voeren.

Bewijsvoering

Ook worden de camerabeelden gebruikt als bewijsvoering bij rechtszaken. De Stadspartij heeft altijd aangegeven dat het bij de aanpak van criminaliteit en overlast niet alleen om het horecagebied op de Koemarkt gaat, maar dat er meer plekken zijn in Purmerend die extra aandacht verdienen, zoals winkelcentra en hangplekken op ongewenste locaties. Op die plaatsen kunnen mobiele camera’s geplaatst worden om de daders aan te pakken.

ZIE OOK:

Veiligheid artikelen