HomeNieuwsVeiligheidStadspartij vraagt gemeente om opheldering over Luilakfeest

Stadspartij vraagt gemeente om opheldering over Luilakfeest

Discolichten

De Stadspartij heeft het college van B&W van Purmerend om uitleg gevraagd over het voortbestaan van het Luilak Dance Event dat jaarlijks in het Leeghwaterpark wordt georganiseerd. Door het terugdringen van de uitgaven op gemeentelijke subsidies door het gemeentebestuur wordt het feest in de Luilaknacht misschien financieel onmogelijk gemaakt. De Stadspartij is bang dat de kosten, door het niet bieden van een alternatief voor de jongeren, beduidend hoger zullen zijn.

In Purmerend is het al jaren een traditie dat in het Leeghwaterpark een Luilak Dance Event wordt gehouden. Het doel van dit evenement is een alternatief te bieden aan jongeren die tijdens de Luilaknacht op straat zijn en moet er voor zorgen dat er minder vandalisme en vernielingen worden gepleegd op straat. Hierdoor wordt de schade aan gemeente en particuliere eigendommen beperkt.

Golf van overlast en vandalisme

De Stadspartij wil van het college van B&W weten of het Luilak Dance Event daadwerkelijk heeft geleid tot minder overlast op straat. De Stadspartij gaat er vanuit dat door het feest in het Leeghwaterpark het aantal gevallen van vandialisme aanzienlijk is gedaald. Als door de gemeentelijke bezuinigingen het feest wordt geschrapt, vreest de Stadspartij voor een golf van overlast en vandalisme door de stad.

ZIE OOK:

Veiligheid artikelen