HomeNieuwsVeiligheidStadspartij: "Geen LPG-station nabij Makado"

Stadspartij: “Geen LPG-station nabij Makado”

tamoil
In de raadsvergadering van 31 januari heeft de Stadspartij tegen het bestemmingsplan Wheermolen 2012 gestemd. De Stadspartij vindt het handhaven van het LPG station bij winkelcentrum Makado ongewenst. Bovendien zijn de adviezen van de brandweer van uit 2012 niet gevolgd.

De Stadspartij is tegen het handhaven van LPG-stations in woonwijken en heeft dit ook ijn het partijprogramma opgenomen.
Het college heeft buitendien onvoldoende duidelijk gemaakt dat dit in het geval van de Wheermolen niet anders kan.
Bovendien wordt een belangrijk deel van de adviezen uit 2010 van de brandweer niet gevolgd. De adviezen van de brandweer betreffen met name preventieve maatregelen ten aanzien van het transport van de LPG en het informeren van de bewoner over vluchtwegen bij een calamiteit.

D66 vindt het gevoel van veiligheid in een wijk niet wordt bevorderd door de aanwezigheid van een LPG-vulpunt. D66 is onvoldoende overtuigd van de veiligheid van dit punt. Voor het overige stemde D66 in met het bestemmingsplan.
De Stadspartij vindt de situatie zo ernstig dat de partij tegen het gehele bestemmingsplan is, zo liet woordvoerder Guus Jansen weten.
De overige partijen stemden allen voor het nieuwe bestemmingsplan en gingen dus voorbij aan de door de Stadspartij aangegeven problematiek.

 

Veiligheid artikelen