HomeNieuwsVeiligheidStadspartij stelt vragen over vernielingen station Weidevenne

Stadspartij stelt vragen over vernielingen station Weidevenne

station weidevenne 1.jpg
In een e-mail aan het unithoofd van de politie verzocht de Stadspartij om informatie over vernielingen bij station Weidevenne. Er bereikten de Stadspartij al kort na de opening signalen dat het station doelwit is van aanzienlijke vernielingen. Daarnaast dat een groep jongeren daarvoor verantwoordelijk zou zijn en daar in de buurt wel meer ‘huishouden’. Het college heeft, zeer opmerkelijk en zonder een nadere toelichting, de beantwoording van deze eenvoudige vragen aan de politie naar zich toegetrokken.

 

Het college laat weten dat uit de incidentenrapportage van de politie en de wijkmanager blijkt dat er sinds de opening inderdaad een aantal vernielingen hebben plaatsgevonden. Dit varieert van het ingooien van ramen en het afsteken van vuurwerk op het perron. Van een vast groep vernielers is echter geen sprake. De aangetroffen jongeren waren steeds anderen. Ook de tijdstippen waarop melding werd gedaan laat geen patroon zien.

De politie heeft op en rond station Weidevenne extra laten surveilleren, maar de door de Stadpartij genoemde groep jongeren is hierbij niet aangetroffen. Op verzoek van ProRail, eigenaar van het station, heeft ook de spoorwegpolitie extra aandacht voor deze locatie. De Stadspartij hoopt dat hierdoor de vernielingen een halt zijn toegeroepen.

Veiligheid artikelen