HomeNieuwsVeiligheidStadspartij stelt vragen over defecte straatverlichting omgeving treinstation Overwhere

Stadspartij stelt vragen over defecte straatverlichting omgeving treinstation Overwhere

Doplaan2HA
De openbare straatverlichting is in een groot gedeelte van de Doplaan in Overwhere defect. Ook brandt de verlichting in het gedeelte van de Doctor J. M. Den Uyllaan tussen treinstation Overwhere en de Van IJsendijkstraat al meer dan een week niet.
De Doplaan is een belangrijke fietsroute vanuit Wheermolen en Overwhere naar het centrum. Juist daar levert de defecte straatverlichting gevaarlijke situaties op. Op zaterdag 2 november vond in het duister een overval plaats op een inwoonster van Purmerend.
Diverse inwoners van de stad, waaronder leden van de Stadspartij, hebben deze defecte lantaarns al meer dan een week voor de overval gemeld. Ook de politie geeft aan meerdere keren gemeld te hebben bij de gemeente.
De Stadspartij vraagt aan eht college om aan deze onveilige situatie nu snel iets te doen, de reparatie duurt veel te lang. De vervolgvraag is dan ook waarom de reparatie van de defecte straatverlichting zo lang op zich laat wachten.
Indien is vastgesteld dat reparatie niet snel te realiseren is vraagt de Stadspartij om een noodvoorziening te plaatsen in de Doplaan en langs de Den Uyllaan.
Tot slot verwondert de Stadspartij er zich over waarom melders geen bericht terug krijgen van hun melding en reparatie termijn. Dat is toch gemeentelijk beleid?

foto Stadspartij

Veiligheid artikelen