HomeNieuwsEconomieStadspartij roept Stadsverwarming tot de orde

Stadspartij roept Stadsverwarming tot de orde

roald helm.jpg"Geïnde acceptgirokosten met terugwerkende kracht terugbetalen"

De Stadspartij wil dat de Stadsverwarming Purmerend de geïnde kosten voor acceptgiro’s met terugwerkende kracht terugbetaalt aan haar klanten. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Consumentenbond die onlangs nog zei dat bedrijven niet langer extra kosten berekenen voor het gebruik van acceptgiro’s.

Beheerskosten

De Stadspartij heeft indertijd tegen het voorstel van het toenmalige college van B&W gestemd om de kosten voor het betalen met een acceptgirokaart aan de gebruikers van de Stadsverwarming in rekening te brengen. "We vonden dat deze kosten onderdeel vormen van de beheerskosten," zegt raadslid Roald Helm (Stadspartij, foto) in een reactie. "En de rechter concludeert nu hetzelfde. Daarnaast zijn er veel gebruikers die elektronisch bankieren."

Incassokosten

De rechter heeft deze zomer nog een klant van de Stadsverwarming in het gelijk gesteld die bezwaar maakte tegen deze kosten. "Helaas kan de gemeenteraad de Stadsverwarming niet dwingen om met terugwerkende kracht de geïnde gelden, inclusief de wettelijke rente, onder de noemer acceptgirokosten terug te betalen."

stadsverwarming (2).jpgBV

"De raad heeft indertijd ook ingestemd met het voorstel van het toenmalige college van B&W om de Stadsverwarming om te zetten van een gemeentelijk bedrijf in een Besloten Vennootschap (BV, red.)," vervolgt Helm. "Zodoende is de gemeenteraad op afstand gezet. De Stadspartij heeft ook dit voorstel verworpen. Juist om deze onnodige kostenverzwaring voor de burgers te niet te kunnen doen wilde de Stadspartij dat de gemeenteraad directe zeggenschap zou behouden in het reilen en zeilen van de Stadsverwarming. Vandaar dat we niets anders kunnen dan een oproep doen aan de Stadsverwarming om de geïnde acceptgirokosten met terugwerkende kracht inclusief de wettelijke rente terug te betalen. Als het aan de Stadspartij zou liggen worden deze kosten inderdaad terug betaald."

Economie artikelen