HomeNieuwsVeiligheidStadspartij: “meer buurttoezicht op straatoverlast en drugshandel”

Stadspartij: “meer buurttoezicht op straatoverlast en drugshandel”

 

tekstbordjeugdoverlast
De Stadspartij vindt dat er meer toezicht in Purmerend moet komen om straatoverlast en drugshandel te voorkomen. “Bovendien moeten zwaar overlastgevende jeugdgroepen en criminele jongeren keihard aangepakt te worden,” zegt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij.

Veel Purmerenders vinden dat de gemeente en de politie te weinig doen met klachten over overlast. “Overlastklachten moeten altijd serieus in behandeling genomen worden,” vindt Hegger. “Ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend dient er gezorgd te worden voor voldoende politietoezicht, zowel in de uitgaansgebieden als in de wijken.”

Jongeren opzoeken

De Stadspartij vindt dat bij geconstateerde jeugdoverlast niet alleen naar de bewoners geluisterd moet worden, maar dat ook de jongeren en de locaties zelf opgezocht moeten worden om te kijken en te bespreken welke mogelijkheden er zijn om de problemen gezamenlijk op te lossen. Het Straathoekwerk, dat zorgt voor signalering, ondersteuning en hulpverlening van jongeren op straat, moet daarom volgens de Stadspartij minimaal op het huidige niveau gehandhaafd blijven.

Jongeren die overlast veroorzaken, hebben vaak sociale problemen, zegt Hegger. Bij overlast of criminaliteit door de jeugd moeten altijd de ouders aangesproken worden. Bij het veroorzaken van schade door minderjarigen dienen de ouders ook financieel aangesproken te worden.”

Aanpak drugsdealers

Drugsdealers op straat, in de horeca, tijdens evenementen en op ontmoetingsplaatsen dienen volgens de Stadspartij keihard aangepakt te worden. Ook dient de huidige aanpak van drugspanden en illegale hennepkwekerijen voortgezet te worden. “Coffeeshophouders moeten streng gecontroleerd worden op verkoop van softdrugs aan minderjarigen. Ook vindt de Stadspartij dat het aantal coffeeshops in Purmerend niet verder uitgebreid moet worden.”

 

Lees meer over veiligheid in het hoofdstuk ‘veiligheid en overlast’ van het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij.

 

ZIE OOK: 

Veiligheid artikelen