HomeNieuwsVeiligheidStadspartij: ‘Jeugdproblemen Purmerend eindelijk erkend’

Stadspartij: ‘Jeugdproblemen Purmerend eindelijk erkend’

Mario_Hegger_2011-08

‘De problemen met groepen jongeren in Purmerend worden inmiddels herkend door het gemeentebestuur.’ Stadspartij-fractievoorzitter Mario Hegger is blij dat de zorgen die hij al jaren geleden uitte thans ten volle gedeeld worden.

Het college van B&W startte in het voorjaar van 2012 het programma ‘Top X Jeugd’, waarbij de gemeente Purmerend samen met de politie ervoor zorgt dat probleemjongeren niet afglijden tot jeugdcriminelen. Dat heeft al geleid tot diverse gerichte acties en overleg met buurtbewoners waar de problematiek de kop opsteekt.

Jeugdbendes

In 2007 constateerde de Stadspartij al dat er in Purmerend criminele groepen rondlopen die, als er niet wordt ingegrepen, af zouden glijden tot jeugdbendes. Toen de Stadspartij aan de bel trok om hier iets tegen te doen, gaf het college van B&W aan dat er geen serieuze dreiging van jeugdbendes was. “Gaat u maar rustig slapen,” gaf het gemeentebestuur toen aan. Ook later leek nog gedraaid te worden met de feiten.

Probleem nu echt aangepakt

De Stadspartij is de problematiek desondanks blijven volgen. Nu, jaren later, geeft de burgemeester aan dat er wel degelijk sprake is van rivaliserende jongeren in Purmerend en handelt daar ook naar. De Stadspartij vindt het goed dat dit college van B&W de problemen serieus neemt en dat het probleem nu echt aangepakt wordt. “Wij zijn blij dat burgemeester Bijl zich hier nu sterk voor maakt,” laat Hegger weten. “Van de Stadspartij krijgt hij alle steun in de aanpak. Ook het Team Buurttoezicht, dat op initiatief van de Stadspartij is ingesteld, zal hierin een belangrijke functie krijgen.”

 

ZIE OOK:

NHD: Purmerend stelt grenzen: lijst van 80 jonge criminelen

 

Foto: Dichtbij.nl

Veiligheid artikelen