HomeNieuwsVeiligheidStadspartij: ‘Hardere aanpak drugsverkoop aan minderjarigen’

Stadspartij: ‘Hardere aanpak drugsverkoop aan minderjarigen’

blower
De Stadspartij wil dat in Purmerend harder wordt opgetreden tegen de verkoop van softdrugs aan minderjarigen. Onlangs maakte het Trimbos instituut bekend dat 17% van de minderjarige Nederlanders de drugs gewoon in de coffeeshop koopt. Dit terwijl softdrugs alleen verkocht mag worden aan personen van 18 jaar of ouder.

“Ik denk dat Purmerend niet afwijkt van de landelijke cijfers,” zegt fractievoorzitter Mario Hegger van de Stadspartij. “Wel is het zorgelijk dat jongeren onder de 18 jaar ook aan wiet kunnen komen via de coffeeshop. Bovendien is het in Purmerend bekend dat jongeren van 18 jaar en ouder de wiet kopen voor de jongeren die nog geen 18 jaar zijn.” Purmerend telt momenteel twee coffeeshops die beiden gevestigd zijn in de binnenstad.

Dealers buiten spel

Het Nederlandse softdrugsbeleid is erop gericht dat gebruikers zich minder snel laten verleiden om harddrugs te gaan gebruiken en daaraan verslaafd te raken. “Het is goed dat de drugsdealers op straat steeds meer buiten spel staan,” vindt Hegger. Toch vindt hij dat de gemeente met goede handhaving en voorlichting hier krachtig op in moet blijven zetten. “Bovendien moet bij de aanpak van de drugsdealers de samenwerking tussen de gemeente en de politie verbeterd worden”.

Veiligheid artikelen