HomeNieuwsEconomieStadspartij fel tegen belastingverhoging Purmerenders

Stadspartij fel tegen belastingverhoging Purmerenders

De Stadspartij wil niet dat de belastingen voor de Purmerenders omhoog gaan door de problemen met de Stadsverwarming. Nu de gemeente Purmerend moet opdraaien voor de tientallen miljoenen euro schuld van de Stadsverwarming, dreigen alle Purmerenders en/of via lastenverzwaring of versobering van de leefomgeving op te draaien voor het jarenlange financiële wanbeleid van de Stadsverwarming.

De Stadspartij waarschuwt al sinds haar oprichting in 1993 dat het fout zou aflopen met de Stadsverwarming. De Stadspartij was daarbij al die jaren een roepende in de woestijn. Met steun van de andere partijen heeft het gemeentebestuur daardoor de problemen steeds voor zich uit kunnen schuiven. Nu de nationale overheid de gemeente Purmerend niet wil helpen om de crisis bij de Stadsverwarming op te lossen, moet de gemeente zelf naar oplossingen zoeken. Het provinciebestuur van Noord-Holland, dat toezicht houdt op de gemeentelijke financiën, heeft de gemeente hiertoe opdracht gegeven. Het college van B&W stelt voor om fors te bezuinigen op de Purmerendse leefomgeving. Directe lastenverzwaring voor de burgers wordt daarbij niet uitgesloten.

Naast de Stadspartij nemen steeds meer partijen afstand van de plannen om de belastingen de komende jaren fors te verhogen. Ook de Lijst Wiegel, de SP en Leefbaar Purmerend 2001 gaan niet akkoord met de plannen die het college voorstelt.

 ZIE OOK:

 

stadsverwarming (2).jpg

Economie artikelen