HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij blij met herinrichting Van IJsendijkstraat

Stadspartij blij met herinrichting Van IJsendijkstraat

Van-IJsendijkstraat-2010

De Stadspartij is tevreden over de plannen van de gemeente Purmerend voor het instellen van eenrichtingsverkeer in de Van IJsendijkstraat. De straat tussen de Sportlaan en het fietspad Achterom wordt de komende tijd autoluw gemaakt door er eenrichtingsverkeer in te stellen.

De gemeente is sinds begin 2007 met de bewoners bezig met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Van IJsendijkstraat. In november 2010 heeft het college van B&W de herinrichtingsplannen goedgekeurd.

Verdeling verkeersdruk

“Het ontwerp ziet er gelikt uit,” laat raadslid Guus Jansen van de Stadspartij weten. “Het ontwerp geeft aan waar de verkeersdruk op de Van IJsendijkstraat vermindert en eerlijker wordt verdeeld over de andere wegen. Een rotonde op de kruising Cantekoogweg/Flevostraat zou de veiligheid voor overstekende scholieren kunnen vergroten. De toegang naar bedrijventerrein De Koog vanuit de stad blijft in tact en de afwikkeling van verkeer eruit wordt beter verdeeld. Beweegbare verkeersdrempels, zoals flexdrempels, bij de afvoerwegen is hierbij een optie.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen