HomeNieuwsVeiligheidSP tegen cameratoezicht op Koemarkt

SP tegen cameratoezicht op Koemarkt

beveiligingscamera (rond).gif
De Socialistische Partij in Purmerend heeft zich in de vergadering van de gemeenteraad tegen cameratoezicht op de Koemarkt uitgesproken. De gemeenteraad van Purmerend nam donderdag 23 april jl. een besluit over het plaatsen van camera’s op het uitgaansplein van Purmerend. De gemeente wil hiermee de veiligheid en het veiligheidsgevoel vergroten, vooral op vrijdag- en zaterdagavond.

Door een wijziging van de Gemeentewet is in plaats van de burgemeester, de gemeenteraad bevoegd om de locaties voor cameratoezicht vast te stellen. Omdat op de Koemarkt vaak ongeregeldheden plaatsvinden onder het uitgaanspubliek, heeft de raad besloten om op deze locatie als eerste camera’s te plaatsen. De camera’s komen primair op de Koemarkt te staan. Ook blijven de camera’s die al in de nabije straten van de Koemarkt hangen staan.

De SP vindt dat het plaatsen van camera’s een laatste redmiddel is om de openbare orde te behouden. Zij vinden cameratoezicht een inbreuk op de privacy en keerden zich daarom ook fel tegen het voorstel. Alle andere fracties konden wel akkoord gaan met cameratoezicht. De Stadspartij vraagt zich af waarom de kosten die gemoeid zijn met het live kijken niet door de politie zelf betaald kan worden. De voorkeur van de Stadspartij gaat naar het betalen van een particulier beveiligingsbedrijf om de beelden live te bekijken. “Zo wordt voorkomen dat de politie via een omweg op kosten van de Purmerendse burger interne bezuinigingen kan financieren,” laat Roald Helm van de Stadspartij in een reactie weten.

ZIE OOK:

Veiligheid artikelen