HomeNieuwsEconomieSloepennetwerk Laag-Holland

Sloepennetwerk Laag-Holland

sloepennetwerk
Het college van Purmerend heeft ingestemd met de plannen tot realisering van een sloepennetwerk in Laag Holland. Het besluit past binnen het al eerder door het college vastgestelde actieplan watertoerisme 2010-2014.

Purmerend is hét knooppunt van alle vaarwegen in deze regio en daarom een belangrijke uitvalsbasis voor toeristen die met een sloep de regio willen verkennen. Purmerend wordt hiermee voor mensen aantrekkelijker als plek om langere tijd met een sloep te verblijven en om van hieruit vaartochten te ondernemen. Het college gaat dan ook akkoord met het door Recreatie Noord-Holland NV opgestelde plan van aanpak en levert een bijdrage van 5.000 euro.

Het sloepennetwerk moet voorzien in de realisatie van een ruim 300 kilometer groot bewegwijzerde vaarroutestructuur in Laag Holland. Verder volgt onder andere een website en wordt het netwerk inzichtelijk gemaakt via een app voor smartphones en tablets.
Recent onderzoek in opdracht van de provincie Noord-Holland toont aan dat de aanwezigheid van een sloepennetwerk resulteert in een omzetgroei van 90.000 euro per jaar in de verhuurmarkt en in de horeca. Recreatie Noord-Holland NV is verantwoordelijk voor de uitvoering en planning van het project, dat naar verwachting dit jaar wordt opgestart. Recreatie Noord-Holland NV ontwikkelt en beheert ontspanningsmogelijkheden in een groene omgeving met aandacht voor mens, natuur en landschap.

Economie artikelen