HomeNieuwsEconomieSerious Request-plan Stadspartij leeft in Purmerend

Serious Request-plan Stadspartij leeft in Purmerend

Mario-Serious-Request-FrankM

Het idee van Stadspartij-lijsttrekker Mario Hegger om Serious Request van 3FM naar Purmerend te halen houdt Purmerend flink bezig. De inwoners van Purmerend omarmen massaal het idee om het Glazen Huis naar de Marktstad te laten komen, maar de andere politieke partijen zijn zeer sceptisch over dit plan.

Serious Request is een jaarlijks evenement van radiozender 3FM om geld op te halen voor het Rode Kruis. De Stadspartij wil graag haar steentje bijdragen aan dit goede doel en wil daarom Purmerend voorstellen als gaststad voor het Glazen Huis in 2017 of 2018.

Meer aansprekende evenementen

De Stadspartij wil daarnaast dat in Purmerend de komende jaren meer aansprekende evenementen georganiseerd worden. “Daardoor zal Purmerend nog meer gaan leven. Een evenement als Serious Request kan een enorme impuls geven aan de Purmerendse economie,” zegt Hegger. Door het evenement zou de stad zes dagen in het middelpunt van de belangstelling staan, mede door live-uitzendingen op nationale radio en tv. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een goed doel, om op die manier geld bij elkaar te krijgen voor diegenen in de wereld die het zo hard nodig hebben.”

De Stadspartij is ook zeer enthousiast over het initiatief van de 14-jarige Rayendo van Kerkwijk uit Purmerend en de 14-jarige Jesper Lammers uit Monnickendam. Het tweetal gaat op zaterdag 13 december a.s. een inzameling voor Serious Request 2014 houden op de Kaasmarkt in Purmerend. De opbrengst zullen zij persoonlijk langsbrengen bij het ‘echte’ glazen huis dat dit jaar in Haarlem staat. De jongens zullen live radio maken vanuit hun eigen glazen huis. Ook vinden er optredens plaats op een podium. Alles zal live te volgen zijn via RTV Purmerend. De Stadspartij ondersteunt dit initiatief van harte.

ZIE OOK:

24-02-2014: Stadspartij wil Serious Request naar Purmerend halen

Illustratie: Frank Muntjewerf in NHD

Economie artikelen