HomeNieuwsVeiligheidSchommel Gors-Zuid weg na overlast

Schommel Gors-Zuid weg na overlast

vogelnestschommel

De vogelnestschommel die in de Ooievaarsbek in de Gors-Zuid stond zal, op last van wethouder R. Helm (handhaving) worden verwijderd. Diverse buurtbewoners klaagden over overlast van jongeren bij de schommel.

“De gemeente is niet over één nacht ijs gegaan en heeft een aantal bewoners gesproken over de overlast,” zegt fractievoorzitter Mario Hegger (Stadspartij). “Daarna is ook de plek zelf gecontroleerd op de tijden dat er overlast zou moeten zijn. Bij nader onderzoek en het ter plaatse kijken blijkt dat de schommel ongunstig geplaatst is voor de direct omwonenden.”

Wethouder Helm heeft vervolgens, na overleg met verschillende partijen zoals ook de wijkkerngroep, besloten dat de schommel weg moet. “De schommel blijft wel behouden voor Purmerend. Er wordt op dit moment gekeken waar de schommel het meest tot zijn recht komt. Ook herplaatsing in de wijk De Gors wordt onderzocht.”

De Stadspartij gaat er vanuit dat men in de toekomst beter kan inspelen op overlastgevende jongeren, omdat de jongerenontmoetingsplekken (JOP’s) een mooi alternatief kunnen zijn om elkaar te ontmoeten. “De vogelnestschommel is geschikt voor de jongeren van tien tot achttien jaar en daar was de voorziening en de plek juist niet voor bedoeld,” vindt Hegger.

ZIE OOK:

Veiligheid artikelen