HomeNieuwsEconomieRoald Helm opent kaasmarkt Edam

Roald Helm opent kaasmarkt Edam

kaasmarkt1a
Beroemd is het plaatsje Edam door zijn bolronde  kaasje. Edam heeft erdoor het eeuwigdureden recht van kaasmarkt. De zesde kaasmarkt van dit seizoen werd afgelopen woensdag 4 augustus gehouden. De eregast van deze dag was Roald Helm, wethouder van Purmerend.

kaasmarkt2De opening en sluiting van de marktdag vindt tradtioneel plaats door het luiden van een bel. Dit luiden wordt in het algemeen gedaan door een prominente gast uit binnen- of buitenland, zoals leden van de eerste of tweede kamer, ministers, Europese commissarissen, schrijvers, vertegenwoordigers uit sport- en amusementswereld en anderen die zich op een of andere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Roald Helm werd ontvangen op het monumentale stadhuis door een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam en het bestuur van de Stichting Kaasmarkt. Na ‘rondje Edam’ onder begeleiding van de kaaskapel, opende hij de kaasmarkt door het luiden van de bel.

De dagkaasmarkt is tegenwoordig een reconstructie uit vroegere tijden, die verlevendigd wordt door het spel van een Oudhollands draaiorgel en door de tonen van de kaaskapel Edam.

Zie voor meer foto’s de website van Purmerend op Zondag

kaaskorps

Economie artikelen