HomeNieuwsVeiligheidRaadsleden regio bezoeken bijeenkomst Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland

Raadsleden regio bezoeken bijeenkomst Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland

veiligheidsregeio
Dinsdagavond 18 november was er een informatie bijeenkomst van de Veiligheidsregio Zaanstreek- Waterland voor raadsleden van de negen deelnemende plaatsen.

De opkomst was mager, zo’n 32 leden van de negen deelnemende plaatsen waren komen opdagen. Purmerend was vertegenwoordigd door 3 leden van de VVD fractie, en 3 leden van De Stadspartij.

Het was een leerzame avond. Zo kregen raadsleden een rondleiding door de meldkamers van Brandweer en Politie, na overigens eerst  een document van geheimhouding te hebben getekend.
Deze meldkamers zijn nog in Zaandam gevestigd, maar gaan waarschijnlijk in 2017 naar Haarlem, om daar samen te gaan met andere meldkamers. Dit als uitvoering van het beleid. Men is er echter niet gerust op dat dit een echte verbetering zal worden, dus dat moet dan gaan blijken.

De tweede workshop was een inzicht in een crisisoverleg bij een groot ongeval, een treinongeval werd als voorbeeld genomen. Raadsleden zaten dan als publiek bij dit overleg van alle deelnemende hulpinstanties, als brandweer, politie, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), gemeente, informatiediensten enz. Ook kregen raadsleden een kijkje in de crisiscontainer; dit mobiele kantoor wordt dan z.s.m. op de plaats van het ongeval geplaats en is voorzien van alle denkbare communicatiemiddelen, van mobiele telefoon tot satellietverbindingen.

En de bij de derde workshop kregen raadsleden inzicht hoe de gemeentes en de GHOR betrokken zijn bij een groot ongeval, en de hulpverlening m.b.t. de nazorg van bijvoorbeeld GGD, opvang e.d.

Kortom het was een interessante, leerzame avond,die goed georganiseerd was, waarbij raadsleden een goed inzicht kregen in het werk van de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.

Veiligheid artikelen