HomeNieuwsVeiligheidPurmerend start met buurttoezicht teams

Purmerend start met buurttoezicht teams

buurttoezicht
Woensdag 23 mei 2012 om 10.30 uur was het dan zo ver, het startsignaal voor de start van het Team Buurtoezicht werd een feit. Na het fluitsignaal met een politiefluitje door wethouder Roald Helm (stadspartij) kwamen twee toezichthouders van het Team Buurttoezicht op hun mountainbike aangereden.

De Stadspartij is er van overtuigd dat het Team Buurttoezicht een goede aanpak is in het bestrijden van overlast. Het team bestaat niet alleen uit toezichthouders, die als het noodzakelijk is boetes kunnen uitdelen en aanhouden, maar werken direct samen met de politie, straathoekwerk, Clup jongerenwerk/buurtbemiddeling en de wijkmanager.
De sturing van het team zal vooral voortkomen uit het overleg met de verschillende Jeugd-netwerk overleggen.

Wijkgerichte inzet
Het team wordt vooral ingezet op plekken in de wijk waar de overlast het grootst is. Het is van belang dat bewoners die overlast ondervinden, dit ook blijven melden. Het is verder belangrijk dat bewoners ook zelf gaan deelnemen aan het oplossen van het probleem.  

Samenwerking van groot belang
Bij de start woensdagochtend was de politie ruim vertegenwoordigd. Dit geeft al het belang aan van de politie in de samenwerking. De burgemeester benoemde in zijn toespraak dan ook dat vooral de samenwerking van groot belang is. Niet alleen in het  aanhouden en verbaliseren, maar ook door goed te kijken wat de oorsprong is van het probleem en juist daar aanpakken, om verdere overlast of criminaliteit te voorkomen.

Behaald resultaat
De Stadspartij heeft het verhogen  van de veiligheid in zijn verkiezingsprogramma staan en kan de start van het Team Buurttoezicht zien als een behaald resultaat.
De Stadspartij feliciteert de toezichthouders met hun nieuwe functie en heeft er alle vertrouwen in dat zij met goede ondersteuning het verschil weten te maken in Purmerend.

Veiligheid artikelen