HomeNieuwsEconomiePurmerend onder Stoom

Purmerend onder Stoom

stoomlogodef
Het weekend van 4 en 5 september – het eerste weekend van de jaarlijkse Nazomerfeestweek – staat in het teken van stoom. De binnenstad is gevuld met stoommachines, een kramenmarkt, oude vrachtwagens en -schepen en er rijden twee stoomlocomotieven van de Kaasmarkt naar de Koemarkt. ‘Purmerend onder Stoom’ is een groots evenement en trekt naar verwachting duizenden bezoekers.

Nazomerfeestweek 2010 extra feestelijk
De Stichting Purmerend Marktstad (SPM) organiseert al meer dan 70 jaar de jaarlijkse Nazomerfeestweek. Vanwege de 600ste verjaardag van Purmerend pakt SPM dit jaar nog groter en feestelijker uit met ‘Purmerend onder Stoom’. Meer informatie staat op www.marktstad.info.

Stoom in de binnenstad
Op verschillende locaties in de binnenstad kunnen bezoekers van het evenement, kennismaken met tientallen stoomwerktuigen, -boten en -voertuigen:
Kanaalkade en Kanaalschans: stoomschepen, oude vrachtschepen en oude ambachten;
Beemsterburgwal en Wagenbeurs: kramenmarkt;
Slotplein: groot terras en muziek;
Gedempte Singelgracht: stoommachines, oude vrachtwagens;
Westerstraat: Rolls Royces en Bentley’s (zaterdag) en oude tractoren (zondag);
Kaasmarkt: stoomauto’s, oud draaiorgel en klein orkest;
Willem Eggertstraat: thuishaven voor het ‘kleine stoom’;
Koemarkt: (grote) stoommachines, dansorgel en een dixieland-orkest.

Tot slot rijden twee stoomlocomotieven met passagierswagons van de Kaasmarkt naar de Koemarkt (van de Koepelkerk tot aan De Doele).

Verkeersmaatregelen
Vanwege de grootte van het evenement ‘Purmerend onder Stoom’ gelden 4 en 5 september bijzondere verkeersmaatregelen: Neckerstraat, Sluisbrug, Neckerdijk, Gedempte Singelgracht, Westerstraat, Kanaalkade, Kanaalschans, Wagenbeurs, Beemsterburgwal en Kanaalstraat gesloten voor alle gemotoriseerde verkeer (met uitzondering van calamiteitenverkeer). Ook parkeren in deze straten is niet toegestaan.

Kom met openbaar vervoer
Vanwege beperkte parkeergelegenheid in de binnenstad raadt de organisator de bezoekers aan om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Reistijden en -informatie is te vinden op: www.ov9292.nl

 

Bron: persbericht gemeente Purmerend

Economie artikelen