HomeNieuwsVeiligheidProject Veilig Ondernemen ook in Purmerend

Project Veilig Ondernemen ook in Purmerend

kvo_logo_3.gif
Purmerendse winkeliers in de binnenstad gaan samenwerken om het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te realiseren. Dinsdag 5 februari tekenden de gemeente Purmerend, de brandweer, de politie, de ondernemersverenigingen OFP en PCO, vastgoed eigenaar ‘Rodamco’ Eggertcentrum, een vertegenwoordiger van de Eggertcentrumwinkeliers en het  Hoofd Bedrijfschap Detailhandel, een intentieverklaring. Hiermee gaven zij de aftrap voor de start van het project in de binnenstad van Purmerend.

Ondernemers worden helaas vaak geconfronteerd met schade door criminaliteit en overlast. Het publiek ziet graag een schoon en veilig winkelgebied. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft hier een antwoord op: het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het doel van het project is de veiligheid in winkels en het winkelgebied te verbeteren. Dit wordt bereikt door overleg en heldere samenwerkingsafspraken met alle betrokken partijen. Het keurmerk bestaat uit een aantal te behalen sterren, bijvoorbeeld voor een duurzame samenwerking en de uitvoering van afgesproken maatregelen.

De binnenstad van Purmerend gaat als eerste van start met het project. Als het traject hier goed verloopt en de betrokkenheid groot is, volgen mogelijk andere winkelgebieden in Purmerend. De winkeliers van het Wormerplein, die de afgelopen tijd geconfronteerd zijn met een serie overvallen, hebben al interesse getoond. In heel Nederland zijn inmiddels circa 200 (peildatum 1 januari 2008) winkelcentra veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. Deze methode bestaat sinds 2003 en wordt vanaf 2004 begeleid door adviseurs van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het Ministerie van Justitie, Binnenlandse Zaken en het HBD subsidiëren het project dat nodig is om het keurmerk te halen.

Voor alle vragen hierover: KVO@purmerend.nl

 

Bron: Gemeente Purmerend 

Veiligheid artikelen