HomeNieuwsEconomie‘Procedure discotheek herstart in december’

‘Procedure discotheek herstart in december’

Discolichten

De aanvraag van de bouwvergunning voor de discotheek in tweede fase zal nog in december 2010 ingediend worden. Dat laat de gemeente Purmerend weten na vragen van de Stadspartij. De juridische procedure rond de discotheek die bij de McDonalds aan de Verzetslaan moet komen staat al sinds maart 2010 stil, maar na negen maanden radiostilte lijkt er dan toch eindelijk weer beweging in het proces te komen.

Al in 2004 is de gemeente Purmerend op zoek gegaan naar een projectontwikkelaar die in Purmerend een discotheek wilde bouwen. Eerst werd gedacht om de uitgaansgelegenheid op de Kop van West of in De Baanstee neer te zetten, maar later is toch gekozen voor de Verzetslaan, op de grens van de gemeente Waterland. In 2006 begon de juridische procedure met een bestemmingsplanwijziging, waarna de bouwvergunningsprocedure in eerste fase van start ging. Omdat een aantal buurtbewoners tegen de komst van de discotheek is, moet de rechtbank en zelfs de Raad van State een oordeel vellen over de bezwaren.

Tweede fase

In maart 2010 gaf de Raad van State groen licht voor de bouw van de discotheek. Wel was nog een bouwvergunningsprocedure in tweede fase nodig, die zou beginnen met een nieuwe bouwaanvraag. Deze aanvraag heeft uiteindelijk negen maanden geduurd, omdat projectontwikkelaar JSD Bouw naar eigen zeggen tijd nodig had om de zaak te evalueren. Na de bouwaanvraag in december en de verlening van de vergunning kunnen de omwonenden opnieuw in bezwaar gaan bij de gemeente en zo nodig in beroep bij de rechtbank en de Raad van State. Deze procedure zou volgens de gemeente “eenzelfde tijdsbeslag kunnen krijgen” als de procedure in eerste fase, wat neer komt op ruim drie jaar. Dat zou betekenen dat de bouw van de discotheek pas in het voorjaar van 2014 kan beginnen.

De gemeente Purmerend, die opdrachtgever van de bouw van de discotheek is, blijft in overleg met de projectontwikkelaar. In het gesprek dat eind november heeft plaatsgevonden is afgesproken dat JSD Bouw een aanvraag voor een bouwvergunning gaat indienen. “De discotheek is een functie, die zeer wordt gewenst voor de Purmerendse jeugdigen en is om die reden voor het gemeentebestuur een gewenste, toe te voegen voorziening,” zegt de gemeente Purmerend. Het gebouw zal niet alleen als discotheek fungeren, maar ook als klimhal, conferentieruimte en zalenverhuur.

ZIE OOK:

Foto: Maastbs

Economie artikelen