HomeNieuwsEconomiePresentatie bouw hotel kom A7

Presentatie bouw hotel kom A7

ValkKomA7
Van der Valk hotels en gemeente Purmerend hebben vrijdagmiddag 24 november 2017 het plan voor de bouw van een hotel in de kom A7 gepresenteerd aan de pers. In december wordt het plan besproken in de gemeenteraad.
Op 21 april 2016 stemde de gemeenteraad in  met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”. Eind 2016 tekenden gemeente Purmerend en Van der Valk hotels een intentieovereenkomst om te onderzoeken of de bouw van een hotel in de kom A7 haalbaar is.
Van der Valk wil in het Noordelijk deel van de kom A7 een duurzaam hotel bouwen met zo’n 145 hotelkamers, restaurants, zaal- en vergaderfaciliteiten, wellness met zwembad, sportfaciliteiten en een casino/speelautomatenhal.
Het totale gebied in de kom A7 beslaat zo’n 17 hectare. Het Noordelijk deel bestaat uit zo’n 10 hectare. Daarvan omvat het terrein voor het hotel 2,3 hectare
Meerwaarde voor Purmerend

Werkgelegenheid en meer bezoekers aan de Purmerendse binnenstad. Dat is wat de ontwikkeling van de Kom A7 Purmerend onder meer oplevert. Met de bouw van het toonaangevende hotel wordt het gebied beter bij de stad betrokken en wordt he3t een echt visitekaartje.

In het kort:

  • Banen
    De nieuwe ontwikkelingen leveren veel werkgelegenheid op voor Purmerenders. Niet alleen duur betaalde banen maar ook lager betaalde. Daar hebben we in Purmerend behoefte aan.
  • Goed voor het toerisme
    Er is in Purmerend weinig aanbod aan hotelbedden. Purmerend is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van toeristische trekpleisters in de buurt.
  • Goed voor de binnenstad
    De gasten van het hotel bezoeken winkels en horeca in het centrum. In Hoorn en Sneek bleek ook dat de komst van een hotel positief effect had op de binnenstad.

Impressie: raadsstukken

Economie artikelen