HomeNieuwsEconomiePostkantoor Gedempte Where gaat sluiten

Postkantoor Gedempte Where gaat sluiten

CN2011-Postkantoor-3

Het hoofdpostkantoor aan de Gedempte Where in de binnenstad gaat sluiten. TNT Post maakte deze week bekend dat de 250 hoofdvestigingen van postkantoren in Nederland gaan sluiten. Daarbij gaan landelijk 1850 banen verloren en zal voor de ongeveer 2400 betrokken medewerkers een afvloeiingsregeling komen. In Purmerend gaat het om één hoofdvestiging met ongeveer 15 medewerkers.

Het Purmerendse gemeentebestuur had al eerder ideeën om het Postkantoor aan de rand van het centrum te sluiten. Het grote bedrijfspand, waarin naast de loketfunctie ook de distributie van de post gevestigd is, past niet in de kleinschalige omgeving van de binnenstad. De loketfunctie van het Postkantoor kan in de binnenstad behouden blijven. Deze kan zelfs meer het centrum in, bijvoorbeeld in het Willem Eggertcentrum. Maar het distributiecentrum is meer op z’n plek in een bedrijventerrein als de Baanstee.

“Het is de bedoeling dat er straks meer kleine servicepunten komen voor de producten van TNT Post, net zoals bij de postagentschappen. Die zullen ’s avonds en in het weekeinde ook open zijn,” zegt een woordvoerder van het Postkantoor. De Stadspartij hoopt niet dat bij de eventuele sluiting onnodige ontslagen hoeven vallen. Als het distributiecentrum en het servicepunt snel verplaatst kunnen worden, hoeft dit ook geen probleem te zijn.

 Bron: NHD 

Economie artikelen