HomeNieuwsVeiligheidPolitieverslag in commissie Algemene Zaken

Politieverslag in commissie Algemene Zaken

politiepet
Vanavond -15 mei- wordt het politieverslag van de gemeente Purmerend over het jaar 2013 in de raadscommissie Algemene Zaken besproken. In dit verslag staan de onderwerpen waar het basisteam Purmerend het afgelopen jaar mee bezig is geweest en welke resultaten zijn behaald.

De politie-eenheid Noord-Holland bestaat uit de drie districten: Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Noord-Holland Noord. Het district Zaanstreek-Waterland bestaat uit het basisteam Purmerend en het basisteam Zaanstad.

De gemeente Purmerend valt samen met de gemeenten Beemster, Zeevang, Landsmeer, Edam-Volendam en Waterland binnen het basisteam Purmerend. De aansturing van de operatie van het basisteam Purmerend gebeurt vanuit het politiebureau aan de Waterlandlaan te Purmerend.

In 2013 werd in de gemeente Purmerend een totaal aantal van 4.420 misdrijven gepleegd. Dit betreft een daling met ruim 7% ten opzichte van 2012. Voor de High Impact Crimes (HIC) is ten opzichte van het jaar 2012 een daling te zien voor straatroof (-47 %, aantal -16), bedreiging (-11%, aantal -26) en mishandeling (-2%, aantal-6). Daartegenover is voor de High Impact Crimes ten opzicht van 2012 een stijging te zien voor diefstal/inbraak woning (+2%, aantal +7) en openlijk geweld tegen personen (+12%, aantal +2).

Voor de exacte cijfers en toelichting is dit verslag hier in zijn geheel te lezen.

Voor alle duidelijkheid: in een aantal gevallen zijn de cijfers gegenereerd voor het basisteam Purmerend (BT). Dan is het goed te beseffen dat dit cijfers zijn voor de zes gemeenten die deel uitmaken van het basisteam Purmerend en deze cijfers een indicatie zijn voor de gemeente Purmerend.

Veiligheid artikelen