HomeNieuwsVeiligheidPolitie waarschuwt voor klussende oplichters, bel politie bij aantreffen

Politie waarschuwt voor klussende oplichters, bel politie bij aantreffen

klussendeoplichters
Purmerend/ Alkmaar/ Oudorp – De politie waarschuwt voor klussende Engelssprekende oplichters in de regio noord Holland. In onder andere Purmerend, Oudorp/Alkmaar, zijn deze klussers gesignaleerd of hebben zij bewoners opgelicht.

Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. De politie adviseert om niet met deze Engelssprekende klussers, die vaak rijden in bestelbusjes, in zee te gaan. De politie werkt aan de aanpak van deze reizende Engelssprekende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners van Zaanstreek/Waterland die deze klussers zien, van groot belang.

Tips ter voorkoming van oplichting
De politie krijgt met enige regelmaat meldingen van deze vorm van oplichting en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en/of kentekennummers. De politie adviseert niet in zee te gaan met klusbedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden. Zoek zelf een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Weet met wie u in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld na of een bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoek op internet naar het bedrijf en check referenties. Op die manier verkleint u de kans aanzienlijk op teleurstelling of zelfs oplichting. Meld het altijd bij de politie als u slachtoffer bent geworden van deze klussers via 0900-8844. Staan de klusjesmannen bij u voor de deur bel dan 112

Veiligheid artikelen