HomeNieuwsVeiligheidPolitie roept hulp hondenbezitters in bij strijd tegen criminaliteit

Politie roept hulp hondenbezitters in bij strijd tegen criminaliteit

politiehond
Hondenbezitters van de Purmer-Noord  kunnen vanavond avond in verband met de aanpak van woninginbraken/ veilige woonomgeving  bijwonen.
De avond wordt georganiseerd door de politie Zaanstreek Waterland. Het terugdringen van woninginbraken en overvallen kan de overheid niet alleen; hulp, tips en medewerking van bewoners zijn daarbij ook nodig. Zo laat burgemeester Don Bijl in een toelichtende brief aan de gemeenteraad weten.

De politie motiveert de uitnodiging aan de hondenbezitters als volgt.
‘De politie in Purmerend roept de hulp in bij het nog veiliger maken van uw wijk. Waarom ú zult u zich afvragen? Als hondenbezitter loopt u tijdens het uitlaten van uw viervoeter dagelijks in uw wijk. U hebt vaak als eerste in de gaten wanneer er iets niet klopt, wanneer er iets verdachts aan de hand is. Een snelle 112 melding vergroot de pakkans van verdachten enorm en hiermee kan erger worden voorkomen. Want de politie houdt de meeste verdachten aan dankzij tips. Uw informatie is dus zeer waardevol.

Wilt u ons helpen in de strijd tegen woninginbraken, fietsendiefstal, auto-inbraken en vernielingen in de Purmer-Noord?
Kom dan naar de informatieavond op 23 mei.
U krijgt informatie over de achtergrond en inhoud van het project Ogen Oren Purmerend dat wij in samenwerking met de gemeente hebben opgezet. In eerste instantie is het project in de Purmer-Noord. Als het succesvol is, volgen de andere wijken.

Tijdens de informatieavond geven wij u concrete tips hoe u verdachte situaties herkent en kunt doorgeven De hondengeleiders van de politie geven een presentatie over het werken trainen en het houden van een politiehond. Tijdens de demonstratie buiten kunt u de honden aan het werk zien. Natuurlijk is onze wijkagent Ron Bruinsma aanwezig.’

Er hebben zich al 50 bewoners voor de informatieavond aangemeld.

Vanavond begint de bijeenkomst om 19.30 uur in het gebouw van de Kynologenclub, Westerweg 68a, 1446 AG Purmerend. Via het e-mailadres ogen.oren.purmerend@zaanstreek.politie.nl kunnen belangstellenden eventueel kenbaar maken dat ze komen.

 

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Veiligheid artikelen