HomeNieuwsEconomiePlannen voor centrum voor startende ondernemers

Plannen voor centrum voor startende ondernemers

brianhirman
Er zijn verregaande plannen om een centrum voor startende ondernemers in Purmerend te openen. Dat is een plaats waar starters met sterke ondernemersplannen een ruimte kunnen huren en toegang krijgen tot een netwerk van ervaren ondernemers voor begeleiding/coaching. Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven om hiervoor de voormalige Prismaschool aan het Whereplantsoen te verkopen aan het Purmerendse bedrijf Forventures.

Forventures is onder andere in handen van ondernemer Brian Hirman (foto), die graag een dergelijk centrum wil realiseren. Het is de bedoeling dat naast de starters, ook de aan Forventures gelieerde ondernemingen zich in het pand zullen vestigen.
Forventures krijgt korting op de koopprijs in ruil voor de toezegging dat het centrum voor startende ondernemers daadwerkelijk wordt opgezet. Dinsdag 15 mei zijn de omwonenden tijdens een inloopavond geïnformeerd over de plannen rondom het starterscentrum.

Behoefte aan broedplaats

Het idee voor het centrum voor jong ondernemerschap ontstond tijdens de bijeenkomst ‘Purmerend Jong In Ondernemen’ in november 2010, waar Hirman een lezing verzorgde.

Hirman: ‘Tijdens deze bijeenkomst werd het mij duidelijk dat er behoefte was aan een soort ‘broedplaats’ van ondernemers die elkaar kunnen motiveren, stimuleren en inspireren. Waarbij er toegang is tot een netwerk van ervaren ondernemers.  al mentor van diverse ‘start-ups’ en ik heb het altijd leuk gevonden jonge ambitieuze ondernemers op weg te helpen. Vandaar dat ik de handschoen heb opgepakt en het initiatief heb genomen dit starterscentrum te openen.’

Wethouder Berent Daan: ‘Tijdens de bijeenkomst heb ik een oproep gedaan aan de aanwezige starters en ervaren ondernemers om zelf het initiatief te nemen voor een starterscentrum. Het is goed om te zien dat dit nu tot concrete resultaten leidt.’

Economie artikelen