HomeNieuwsEconomiePlaatsing symbolische steen 3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Plaatsing symbolische steen 3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen

kvoster
De binnenstad van Purmerend mag zich tot een van de veiligste winkelgebieden van Nederland rekenen. Eind vorig jaar ontving de binnenstad hiervoor de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Burgemeester Don Bijl plaatst vandaag 10 april om 14.30 uur de symbolische steen met de 3e op de Kruising Koestraat en Dubbele Buurt

 
De derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen is door het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV) uitgereikt aan alle samenwerkingspartners. Ondernemers, gemeente, politie, brandweer, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het CCV hebben intensief samengewerkt om deze derde ster te behalen. Er zijn afspraken gemaakt over hoe zij de binnenstad schoon, heel en veilig houden. Alle inspanningen hebben er voor gezorgd dat de binnenstad zich tot een van de veiligste winkelgebieden van Nederland mag rekenen.
 
Er worden in totaal 5 tegels geplaatst in de binnenstad. De overige 4 tegels worden door de afdeling Uitvoering van de gemeente gestraat aan het begin van de Peperstraat, Padjedijk, de Hoogstraat en de Plantsoenstraat.
 

Achtergrond

In 2007 is de gemeente Purmerend gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het doel van het project is de veiligheid van winkels en het winkelgebied te verbeteren. Ondernemers worden vaak geconfronteerd met schade door criminaliteit en overlast. Ook het publiek ziet graag een schoon en veilig winkelgebied. Het keurmerk bestaat uit verschillende sterren, bijvoorbeeld voor een duurzame samenwerking en de uitvoering van afgesproken maatregelen.

Economie artikelen