HomeNieuwsEconomiePersoneelstekorten in bouw, techniek en zorg steeds groter

Personeelstekorten in bouw, techniek en zorg steeds groter


“Gelukkig hebben we goed overleg tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven, zodat we weten wat er leeft.”

Edwin Voorbij (foto) wil goed luisteren naar de vraag vanuit het bedrijfsleven. Hij is blij met de komende nieuwbouw van het Horizon College en het Regio College in Purmerend. De raad heeft onlangs een uitspraak gedaan over de plaats van de nieuwbouw (Karekietpark).

De bouwbranche klimt ook weer uit het dal, volgens Voorbij vooral in de renovatie en verbouw. Ook daar is volgens de wethouder nu al een tekort aan gekwalificeerd personeel en door de vergrijzing wordt dit alleen maar groter. “We hebben geconstateerd dat de behoefte aan arbeidskrachten en de instroom in het onderwijs niet voldoende aansluit. Er moet vooral veel technisch personeel bijkomen. We proberen nu via het Regio College bijvoorbeeld een opleiding tot stukadoor hier binnen te halen.”

Voorbij ziet soortgelijke problemen ook al in de zorg voorkomen. “Goed opgeleid personeel in de zorg is momenteel bijna niet meer te krijgen. Vooral in de hoogwaardige zorg is het moeilijk. Dit probleem moeten we vooral ook regionaal oppakken, bijvoorbeeld via Werken aan Talent,” aldus de wethouder.

Economie artikelen