HomeNieuwsVeiligheidPas op voor klussende Engelssprekende oplichters

Pas op voor klussende Engelssprekende oplichters


De politie waarschuwt voor klussende Engelssprekende oplichters. In Purmerend en Edam-Volendam zijn die al opgedoken.

Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Deze malafide klusjesmannen duiken te pas en te onpas op en lichten bewoners op.

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende klussers, die vaak rijden in bestelbusjes. De politie werkt aan de aanpak van deze rondreizende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners die deze klussers zien, van groot belang.

Advies

Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Doe altijd aangifte!

Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

Veiligheid artikelen