HomeNieuwsVeiligheidOverlast op Wormerplein ernstig

Overlast op Wormerplein ernstig

wormerplein appartementen.jpg

In een brief aan de bewoners laat wijkmanager Rob Gigengack weten dat de overlast op het Wormerplein extra maatregelen vergt.
Hij schrijft het volgende

‘Op en rond het Wormerplein is tegenwoordig meer jeugd te vinden. Natuurlijk verdienen zij ook een plek in onze wijk, maar regelmatig krijgen we van ondernemers en omwonenden meldingen over jongerenoverlast. Momenteel is er zelfs sprake van structureel overlast. Politie, Clup Welzijnswerk, SHW (Stichting Straathoekwerk) en gemeente Purmerend gaan hier iets aan doen.

Aanpak
Gezamenlijk proberen we de overlast te minimaliseren. Na diverse controles en gesprekken met jongeren op het plein is ons bekend om wie het gaat. Op korte termijn informeren we de ouders van deze jongeren over het gedrag van hun zoon/dochter.

Door deze situatie moeten we helaas tijdelijk de twee banken ter hoogte van drogisterij Piet en Bruna verwijderen. Na twee maanden plaatsen we deze weer terug.

Wat u kunt doen
Wij vragen ook uw hulp om de overlast terug te dringen. Als u overlast heeft van de jongeren, vragen we u de politie te bellen: 0900 8844. Ook kunt u gebruikmaken van Meld Misdaad Anoniem, bel dan: 0800-7000. Als het gaat om spoed, of ernstige zaken – zoals geweld – belt u uiteraard het alarmnummer: 112.

Vragen
Voor vragen over jeugdoverlast kunt u terecht bij de straathoekwerker Salvador Ruiz, telefoonnummer: 06-34490492, of e-mail naar s.ruiz@streetcornerwork.eu.’

Veiligheid artikelen